Informații pentru cetățenii romani

Formalităţi pentru încheierea căsătoriei la consulat

Consulatul general al Romaniei la Istanbul poate oficia numai căsătoria între doi cetăţeni români care au reşedinţa legală în Turcia.

Căsătoria dintre un cetăţean român şi un cetăţean turc se oficiază numai în faţa autorităţilor locale. În urma încheierii căsătoriei, cetăţeanul român se poate prezenta la sediul Secţiei Consulare pentru înscrierea căsătoriei în registrele de stare civilă române şi eliberarea unui certificat de căsătorie românesc.

ANUNT IMPORTANT !

21.01.2020

In data 24 ianuarie 2020 cu ocazia Sărbătoririi Unirii Principatelor Române, Consulatul General al României la Istanbul nu va avea program cu publicul.

Celebrarea Zilei Europei la Istanbul

13.05.2019

Pentru a celebra Ziua Europei, Institutul Cultural Roman de la Istanbul si Consulatul General al Romaniei la Istanbul au organziat in parcul Ozgurluk din Istanbul, in perioada 9-11 mai 2019, expozitii si ateliere cu creatii traditionale ale…

Inchiderea aeroportului ATATURK

01.04.2019

In atentia cetatenilor romani care calatoresc in Istanbul/sau tranziteaza Istanbulul in urmatoarea perioada: Va recomandam sa aveti in vedere ca toate zborurile programate pe Aeroportul Ataturk vor fi mutate pe Noul Aeroport Istanbul ISL in…