Consulat

Despre noi

 

          

 

Bine aţi venit pe site-ul Consulatului General al României la Istanbul
 Dragi vizitatori,
Vă mulţumim pentru interesul pe care-l arataţi Consulatului General al Romaniei la Istanbul consultându-i website-ul care reflectă diversitatea acţivităţilor desfăşurate de echipa noastră.
Prin acest website încercăm, pe cât posibil, să venim în întâmpinarea aştepărilor fiecărui vizitator. Cetăţenii români sau de origine română vor putea fi la curent cu evoluţiile din relaţia româno-turcă, vor putea consulta informaţiile consulare, precum şi anunţuri privind evenimentele destinate comunităţii româneşti din circumscriptia Consulatului General al Romaniei la Istanbul. Vizitatorii străini vor putea explora multiplele faţete ale relaţiei dintre Romania si Turcia, fie ele referitoare la oportunităţile de afaceri în România, înscrierea la studii, viaţa culturală sau cele mai potrivite destinaţii turistice. De asemenea, vor putea obţine informaţii deosebit de utile privind obţinerea vizei române.
Echipa noastra  doreste sa furnizeze servicii de calitate pentru comunitatea romaneasca şi să răspunda doleanţelor cetatenilor romani cu promptitudine şi în condiţiile prevăzute de lege, cat si să consolideze cooperarea cu partenerii noştri din ţara de reşedinţă.

De asemenea,  intenţionăm să continuăm completarea bazei de date a românilor stabiliţi în circumscripţia noastră consulară. In acest sens vă încurajăm să vă înregistraţi în această bază de date, asigurându-vă că informaţiile dumneavoastră personale vor fi protejate corespunzător şi vor fi utilizate doar pentru a vă fi transmise informaţii de interes pentru dumneavoastră.
Dorim ca,  în următorii ani, numărul şi calitatea investiţiilor companiilor turceşti în România să crească substanţial, ca de altfel şi oportunităţile antreprenoriale ale oamenilor de afaceri români în Turcia.
In masura posibilităţilor, vom sprijini iniţiativele culturale ale diferitelor organizaţii reprezentative ale comunităţii româno-turce. Vizitati site-ul nostru pentru a va mentine informat cu privire la formalităţile şi procedurile consulare, cum ar fi simplificarea procedurii de obtinere a paşaportului biometric, pentru a fi la curent cu activităţile Consulatului General,  inclusiv culturale şi de presă, cat şi pentru a urmări activitatea diplomatica.
Nu ezitati să ne contactaţi pentru a ne împărtăşi sugestiile dumneavoastră cu privire la posibila îmbunătăţire a serviciilor Consulatului sau să ne anunţaţi asupra unor situaţii sau iniţiative ce merită atenţie.
Va asigur ca ne dorim ca spatiul Consulatului General al României la Istanbul sa fie pentru români un loc primitor, iar consulul general şi echipa vor fi atenţi şi receptivi la solicitarile dumneavoastra.
 Consulatul General Istanbul
 

ANUNT IMPORTANT !

21.01.2020

In data 24 ianuarie 2020 cu ocazia Sărbătoririi Unirii Principatelor Române, Consulatul General al României la Istanbul nu va avea program cu publicul.

Celebrarea Zilei Europei la Istanbul

13.05.2019

Pentru a celebra Ziua Europei, Institutul Cultural Roman de la Istanbul si Consulatul General al Romaniei la Istanbul au organziat in parcul Ozgurluk din Istanbul, in perioada 9-11 mai 2019, expozitii si ateliere cu creatii traditionale ale…

Inchiderea aeroportului ATATURK

01.04.2019

In atentia cetatenilor romani care calatoresc in Istanbul/sau tranziteaza Istanbulul in urmatoarea perioada: Va recomandam sa aveti in vedere ca toate zborurile programate pe Aeroportul Ataturk vor fi mutate pe Noul Aeroport Istanbul ISL in…