Consulat

Despre noi

 

          

 

Bine aţi venit pe site-ul Consulatului General al României la Istanbul
 Dragi vizitatori,
Vă mulţumim pentru interesul pe care-l arataţi Consulatului General al Romaniei la Istanbul consultându-i website-ul care reflectă diversitatea acţivităţilor desfăşurate de echipa noastră.
Prin acest website încercăm, pe cât posibil, să venim în întâmpinarea aştepărilor fiecărui vizitator. Cetăţenii români sau de origine română vor putea fi la curent cu evoluţiile din relaţia româno-turcă, vor putea consulta informaţiile consulare, precum şi anunţuri privind evenimentele destinate comunităţii româneşti din circumscriptia Consulatului General al Romaniei la Istanbul. Vizitatorii străini vor putea explora multiplele faţete ale relaţiei dintre Romania si Turcia, fie ele referitoare la oportunităţile de afaceri în România, înscrierea la studii, viaţa culturală sau cele mai potrivite destinaţii turistice. De asemenea, vor putea obţine informaţii deosebit de utile privind obţinerea vizei române.
Echipa noastra  doreste sa furnizeze servicii de calitate pentru comunitatea romaneasca şi să răspunda doleanţelor cetatenilor romani cu promptitudine şi în condiţiile prevăzute de lege, cat si să consolideze cooperarea cu partenerii noştri din ţara de reşedinţă.

De asemenea,  intenţionăm să continuăm completarea bazei de date a românilor stabiliţi în circumscripţia noastră consulară. In acest sens vă încurajăm să vă înregistraţi în această bază de date, asigurându-vă că informaţiile dumneavoastră personale vor fi protejate corespunzător şi vor fi utilizate doar pentru a vă fi transmise informaţii de interes pentru dumneavoastră.
Dorim ca,  în următorii ani, numărul şi calitatea investiţiilor companiilor turceşti în România să crească substanţial, ca de altfel şi oportunităţile antreprenoriale ale oamenilor de afaceri români în Turcia.
In masura posibilităţilor, vom sprijini iniţiativele culturale ale diferitelor organizaţii reprezentative ale comunităţii româno-turce. Vizitati site-ul nostru pentru a va mentine informat cu privire la formalităţile şi procedurile consulare, cum ar fi simplificarea procedurii de obtinere a paşaportului biometric, pentru a fi la curent cu activităţile Consulatului General,  inclusiv culturale şi de presă, cat şi pentru a urmări activitatea diplomatica.
Nu ezitati să ne contactaţi pentru a ne împărtăşi sugestiile dumneavoastră cu privire la posibila îmbunătăţire a serviciilor Consulatului sau să ne anunţaţi asupra unor situaţii sau iniţiative ce merită atenţie.
Va asigur ca ne dorim ca spatiul Consulatului General al României la Istanbul sa fie pentru români un loc primitor, iar consulul general şi echipa vor fi atenţi şi receptivi la solicitarile dumneavoastra.
 Consulatul General Istanbul
 

ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR ROMÂNI !!!

05.10.2018

In atentia cetățenilor români care au reședința sau domiciliul în circumscriptia Consulara a Consulatului General al Romaniei la Istanbul ( jurisdictie aici -http://istanbul.mae.ro/node/220 ): Începând cu data de 1 noiembrie 2018,…

Concert-eveniment

21.06.2018

Pentru a celebra Ziua Internationala a iei, Centenarul dar si 140 de ani de relatii Diplomatice Romania-Turcia, ICR Istanbul si CG Istanbul au organizat cu sprijinul Primariei Istanbul si a Departamenului de transport maritim Istanbul, un…

Românii vor fi notificați prin SMS când urmează să le expire pașaportul

14.03.2018

MAE și MAI vor notifica cetățenii prin SMS cu privire la faptul că urmează să le expire pașaportul În cadrul demersurilor derulate în comun de Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, și Ministerul Afacerilor Interne, …