Actualitatea consulatului

ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR ROMÂNI !!!

In atentia  cetățenilor români care au reședința sau domiciliul în circumscriptia Consulara a Consulatului General al Romaniei la Istanbul ( jurisdictie aici  -http://istanbul.mae.ro/node/220 ):

 

Începând cu data de 1 noiembrie 2018, programarea pentru toate serviciile consulare este obligatorie.

 

Aceasta se face accesând site-ul www.econsulat.ro, după care alegeţi  serviciul consular de care aveţi nevoie şi completaţi datele solicitate. Aplicatia functioneaza doar de pe calculator, nu si de pe telefon.

 

Cererea va fi verificată de către personalul consular, care fie o validează, fie o trimite înapoi spre completare cu elementele lipsă, dacă este cazul. Validarea cererii dumneavoastră vă va permite să obtineti o programare cu ziua și ora la care să vă prezentați la sediul secției consulare.

 

Sunteți așteptați la sediul secției consulare exclusiv în ziua și ora la care v-ați programat pentru a obține, documentul dorit. In cazul in care, din motive exceptionale nu va puteti prezenta la data si ora programarii, va rugam sa ne transmiteti in avans printr-un email la adresa : istanbul.consul@mae.ro pentru a vi se comunica o alta zi si ora disponibila.

 

Folosirea ghișeului consular virtual de pe www.econsulat.ro înseamnă evitarea timpilor de așteptare, rezolvarea rapidă a serviciului consular și eliminarea riscului de a vă prezenta la secția consulară fără a avea la dumneavoastră  toate documentele necesare.

 

Serviciul www.econsulat.ro este deja disponibil!

 

Cu titlu de excepție, persoanele care solicită eliberarea unui Titlu de Călătorie pentru situații de urgență anunțate în prealabil la telefonul de urgență, se pot prezenta la secția consulară fără programare.

 

Click aici pentru a accesa pagina web a portalului E-Consulat, www.econsulat.ro.

 

Programările pentru vize se vor realiza, ca și până acum, prin intermediul portalului E-Viza, pagina web http://evisa.mae.ro/

 

Reamintim că circumscripţia consulară a Consulatului General al României la Istanbul este:

Istanbul; Kırklarelli;Tekirdağ; Kocaeli; Yalova; Sakaria; Bilecik; Kütahya; Bolu; Düzce; Zonguldak;Bartın; Karabük

ANUNT IMPORTANT !

08.11.2019

CU OCAZİA ORGANIZARII ALEGERILOR PREZIDENTIALE, ÎN ZILELE DE 8.11.2019 si 11.11.2019 CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNİEİ LA ISTANBUL NU VA AVEA PROGRAM CU PUBLİCUL CETĂTENİİ ROMÂNİ AFLATİ INTR-O SİTUATİE DE URGENTA POT APELA NUMARUL DE…

Celebrarea Zilei Europei la Istanbul

13.05.2019

Pentru a celebra Ziua Europei, Institutul Cultural Roman de la Istanbul si Consulatul General al Romaniei la Istanbul au organziat in parcul Ozgurluk din Istanbul, in perioada 9-11 mai 2019, expozitii si ateliere cu creatii traditionale ale…

Inchiderea aeroportului ATATURK

01.04.2019

In atentia cetatenilor romani care calatoresc in Istanbul/sau tranziteaza Istanbulul in urmatoarea perioada: Va recomandam sa aveti in vedere ca toate zborurile programate pe Aeroportul Ataturk vor fi mutate pe Noul Aeroport Istanbul ISL in…