Actualitatea consulatului

ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR ROMÂNI !!!

In atentia  cetățenilor români care au reședința sau domiciliul în circumscriptia Consulara a Consulatului General al Romaniei la Istanbul ( jurisdictie aici  -http://istanbul.mae.ro/node/220 ):

 

Începând cu data de 1 noiembrie 2018, programarea pentru toate serviciile consulare este obligatorie.

 

Aceasta se face accesând site-ul www.econsulat.ro, după care alegeţi  serviciul consular de care aveţi nevoie şi completaţi datele solicitate.

 

Cererea va fi verificată de către personalul consular, care fie o validează, fie o trimite înapoi spre completare cu elementele lipsă, dacă este cazul. Validarea cererii dumneavoastră vă va permite să obtineti o programare cu ziua și ora la care să vă prezentați la sediul secției consulare.

 

Sunteți așteptați la sediul secției consulare exclusiv în ziua și ora la care v-ați programat pentru a obține, documentul dorit. In cazul in care, din motive exceptionale nu va puteti prezenta la data si ora programarii, va rugam sa ne transmiteti in avans printr-un email la adresa : istanbul.consul@mae.ro pentru a vi se comunica o alta zi si ora disponibila.

 

Folosirea ghișeului consular virtual de pe www.econsulat.ro înseamnă evitarea timpilor de așteptare, rezolvarea rapidă a serviciului consular și eliminarea riscului de a vă prezenta la secția consulară fără a avea la dumneavoastră  toate documentele necesare.

 

Serviciul www.econsulat.ro este deja disponibil!

 

Cu titlu de excepție, persoanele care solicită eliberarea unui Titlu de Călătorie pentru situații de urgență anunțate în prealabil la telefonul de urgență, se pot prezenta la secția consulară fără programare.

 

Click aici pentru a accesa pagina web a portalului E-Consulat, www.econsulat.ro.

 

Programările pentru vize se vor realiza, ca și până acum, prin intermediul portalului E-Viza, pagina web http://evisa.mae.ro/

 

Reamintim că circumscripţia consulară a Consulatului General al României la Istanbul este:

Istanbul; Kırklarelli;Tekirdağ; Kocaeli; Yalova; Sakaria; Bilecik; Kütahya; Bolu; Düzce; Zonguldak;Bartın; Karabük

ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR ROMÂNI !!!

05.10.2018

In atentia cetățenilor români care au reședința sau domiciliul în circumscriptia Consulara a Consulatului General al Romaniei la Istanbul ( jurisdictie aici -http://istanbul.mae.ro/node/220 ): Începând cu data de 1 noiembrie 2018,…

Concert-eveniment

21.06.2018

Pentru a celebra Ziua Internationala a iei, Centenarul dar si 140 de ani de relatii Diplomatice Romania-Turcia, ICR Istanbul si CG Istanbul au organizat cu sprijinul Primariei Istanbul si a Departamenului de transport maritim Istanbul, un…

Românii vor fi notificați prin SMS când urmează să le expire pașaportul

14.03.2018

MAE și MAI vor notifica cetățenii prin SMS cu privire la faptul că urmează să le expire pașaportul În cadrul demersurilor derulate în comun de Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, și Ministerul Afacerilor Interne, …